Nieuws

Datum toevoeging: 11/05/2019 Salming OT comp, review

Gerrit te Grotenhuis is survivalatleet, obstaclerunner en hardloper. Hij heeft de Salming OT comp afgelopen seizoen getest. Lees hier zijn bevindingen

 

 

 

De Salming OT Comp, over deze schoen ben ik zeer tevreden!

 

De schoen heb ik aangehad tijdens diverse wedstrijden. Meerdere obstakel en survivalruns maar ook tijdens crossloopjes afgelopen winter.

 

Qua pasvorm vind ik hem erg lekker zitten. Wat ik erg belangrijk vind en wat voor mij zeker een bepalende factor is in het schoeisel welke ik aantrek. Hij sluit goed aan om mijn voeten en is voorin niet te smal waardoor ik het idee heb dat mijn voorvoet zijn functie goed kan uitvoeren. Het is geen super lichte schoen maar ook zeker geen zware, ik vind hem prima voor zowel de trainingen als een wedstrijd. Zelfs wanneer ik de schoen langer aan heb blijft hij goed zitten en vind ik dat hij voldoende steun geeft.

 

Qua grip voldoet hij prima. Mijn inziens komt hij op geen enkel vlak tekort. (wanneer ik hem vergelijk met vorig schoeisel) De afzet op verschillende ondergronden is goed. Ik heb nergens het idee gehad dat ik het laat liggen tijdens de afzet qua grip. Ook bij het lopen van schuine kanten, zowel gras als modder geeft de schoen vertrouwen en kun je een stevige pas aanhouden omdat je grip hebt.

Tevens heb ik gemerkt dat de zool goed schoon loopt wanneer deze vol modder/gras zit. Hierdoor behoud je grip op mindere ondergrond wat ik als positief heb ervaren.

 

Qua klimmen tijdens de survivalruns heb ik geen tekortkoming ervaren, hij heeft genoeg grip in de hindernissen en gezien het aantal trainingen vertoond de schoei nog weinig slijtage.

 

Mocht ik een verbeterpunt  voor de schoen moeten geven dan zit het hem in de pasvorm om de hak. Deze zou mijn inziens beter kunnen aansluiten. Wanneer je met de schoen door het water of door de modder loopt komt er vrij veel water/modder bij je enkel in de schoen, ik denk dat ze hier nog winst kunnen behalen. Wanneer je met het schoeisel niet onder water of in de modder komt zul je dit nooit als minpunt ervaren.

 

Groeten Gerrit