Nieuws

Datum toevoeging: 11/05/2019 Salming OT comp, review

Gerrit te Grotenhuis is survivalatleet, obstaclerunner en hardloper. Hij heeft de Salming OT comp afgelopen seizoen getest. Lees hier zijn bevindingen

 

 

 

De Salming OT Comp, over deze schoen ben ik zeer tevreden!

 

De schoen heb ik aangehad tijdens diverse wedstrijden. Meerdere obstakel en survivalruns maar ook tijdens crossloopjes afgelopen winter.

 

Qua pasvorm vind ik hem erg lekker zitten. Wat ik erg belangrijk vind en wat voor mij zeker een bepalende factor is in het schoeisel welke ik aantrek. Hij sluit goed aan om mijn voeten en is voorin niet te smal waardoor ik het idee heb dat mijn voorvoet zijn functie goed kan uitvoeren. Het is geen super lichte schoen maar ook zeker geen zware, ik vind hem prima voor zowel de trainingen als een wedstrijd. Zelfs wanneer ik de schoen langer aan heb blijft hij goed zitten en vind ik dat hij voldoende steun geeft.

 

Qua grip voldoet hij prima. Mijn inziens komt hij op geen enkel vlak tekort. (wanneer ik hem vergelijk met vorig schoeisel) De afzet op verschillende ondergronden is goed. Ik heb nergens het idee gehad dat ik het laat liggen tijdens de afzet qua grip. Ook bij het lopen van schuine kanten, zowel gras als modder geeft de schoen vertrouwen en kun je een stevige pas aanhouden omdat je grip hebt.

Tevens heb ik gemerkt dat de zool goed schoon loopt wanneer deze vol modder/gras zit. Hierdoor behoud je grip op mindere ondergrond wat ik als positief heb ervaren.

 

Qua klimmen tijdens de survivalruns heb ik geen tekortkoming ervaren, hij heeft genoeg grip in de hindernissen en gezien het aantal trainingen vertoond de schoei nog weinig slijtage.

 

Mocht ik een verbeterpunt  voor de schoen moeten geven dan zit het hem in de pasvorm om de hak. Deze zou mijn inziens beter kunnen aansluiten. Wanneer je met de schoen door het water of door de modder loopt komt er vrij veel water/modder bij je enkel in de schoen, ik denk dat ze hier nog winst kunnen behalen. Wanneer je met het schoeisel niet onder water of in de modder komt zul je dit nooit als minpunt ervaren.

 

Groeten Gerrit 

Datum toevoeging: 09/05/2019 Verslag IATF 2019

INOV-8 Innsbruck trailfestival 2019

Eindelijk kan ik dat bucketlist dingetje afvinken, een trailrun in de bergen.

Lees mijn verslag hier op de pagina van trailrunning Oost Nederland

 

 

Datum toevoeging: 02/04/2019 Aangepaste openingstijden meivakantie

Koningsdag: gesloten

30 april: 13-18 u

1 mei: gesloten

2 mei:13-18 u

3 mei: 13-18 u

4 mei: 10-16 u

Datum toevoeging: 26/03/2019 Geslaagde training voor BAX2GIVE

Zaterdag 23 maart hebben wij een training verzorgd voor volwassenen en kinderen. De volledige opbrengst gaat naar BAX2GIVE care4life. Herbert en Bianca gaan in Juni met een grote groep in estafettevorm van Maastricht naar Doetinchem lopen/fietsen en zamelen zo geld in voor diverse hospice in de Achterhoek. 

op onze facebookpagina kun je de aftermovie bekijken

 

 

Datum toevoeging: 13/12/2018 Feestdagen

De feestdagen staan voor de deur. Bestel op tijd jouw kadootjes zodat je niet teleurgesteld wordt.

Wij zijn zondag 16 december aanwezig bij de DINXPERLOOP survivalrun. 

In de vakantie zijn wij 25, 26 december en 1 januari gesloten. 

Wij wensen jullie een fijne Kerst en een goed uiteinde!

Sportieve groeten

Team Sport-balance en survivalmaterialen

Datum toevoeging: 20/11/2018 Obstacle/survivalrun trainingen

In december zijn er 4 obstacle/survivalrun trainingen op ons terrein. Onder leiding van goede trainers ga je in kleine groepen (maximaal 10 personen) klimtechnieken aanleren en verbeteren. Maar ook overgangen van de ene naar de andere hindernis worden getraind. Natuurlijk is er bij ontvangst en na afloop tijd voor een kop koffie of thee in onze winkel.

Geef je op via deze link: http://www.survivalmaterialen.nl/shop/overig/accessoires/trainingen-en-clinics/

Datum toevoeging: 11/10/2018 LOWLANDS THROWDOWN

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober staan we op de EXPO van de Lowlands Throwdown. Daardoor zal onze voorraad fitness schoenen, shirts en kleding in onze winkel beperkter zijn vanaf vrijdagochtend. Wij zien je graag daar!

Datum toevoeging: 09/10/2018 Nieuwe Nederlands Kampioenen!

Afgelopen weekend was weer succesvol voor onze ambassadeurs van team survivalmaterialen.nl/ sport-balance

Er stond voor de survivalatleten een mooie unieke run op het programma. Deze survivalrun ging midden door de binnenstad van Leeuwarden en was het NK voor de middellange afstand. Leuke, mooie, uitdagende nieuwe hindernissen. Veel verharde ondergrond, maar waar mogelijk was zeker ook goed gebruik gemaakt van de parken en bermen. Bij de heren wist het jonge talent Thom van Capellen te winnen. Hij traint sinds kort bij ons, maar is ook lid bij THOR en Jan in 't Touw. Veteraan Kerst Wind wist net daarna als 2e over all te finishen en werd daarmee Nederlands Kampioen bij de veteranen. Bij de dames was het een spannende strijd. In de eindhindernis wist Lenneke van der Heide de koppositie te pakken na een eindsprint. Daarmee won zij haar thuiswedstrijd en is zij de nieuwe Nederlands kampioen MSR dames. Gefeliciteerd toppers!

De volledige (voorlopige) uitslagen vind je hier: https://www.uvponline.nl/uvponlineU/index.php/uitslag_rt/toonuitslag/2018/290

 

 

 

Datum toevoeging: 11/09/2018 Winst op NK Korte Survival Run voor Bianca Rougoor

Fotograaf: Simon in 't VeldBianca Rougoor is afgelopen weekend na een spannende strijd Nederlands kampioen op de korte afstand survivalrun geworden bij de dames. Thom van Capelle, lid bij Thor Zwolle, Zelhem en team survivalmaterialen.nl pakte de derde plaats bij de heren. Foto: Simon in 't Veld

Lees hier het verslag van Bianca:

Nr 13

Vanmorgen om 7.00u al vertrokken naar de Niersdal Survivalrun Gennep. Wij waren daar vandaag aanwezig met een bus vol schoenen en accesoires van survivalmaterialen.nl. Om 9.38 mocht ik samen met de andere snelle dames van start bij het open NK KSR. De eerste wedstrijd van het seizoen gelijk knallen. Spannend, ik wist totaal niet wat de andere dames konden en waar ik ten opzichte van hen stond. Een podiumplek was mijn doel. Mijn voorbereiding was niet ideaal. Door blessure, vakantie en familieomstandigheden weinig specifieke trainingen en looptrainingen gedaan. Het zou een looprun worden was mij verteld. Weinig hindernissen, lastige ondergrond. En dat klopte. Toch was het een mooie wedstrijd. Niet heel snel weg, maar met spijkerslaan en de netoversteek over de Niers al aardig wat plekjes op kunnen schuiven. Liep op plek 3/4/5 met Sandra, Bo en Alinda. Bo en Alinda vrij snel kunnen lossen, maar Sandra kwam nog goed mee. Marjolein en Vera hadden een gaatje maar waren nog in t zicht. Af en toe wist ik bij Vera te komen of was ik net iets sneller met een hindernis, maar ze liep daarna weer zo bij me weg. Regelmatig aanmoedigingen van mensen aan de kant en vriendelijke juryposten. Ongeveer op de helft, voor mijn gevoel mochten we hakken. 2 stapels stammen. Dit was de tweede keer dat mijn werk met hout in het verleden van pas kwam. 1 stapel stammen was namelijk keihard hout. Met stukje lopen en daarna mochten we de stam over het lint gooien voor een combi hindernis. Dit vind ik altijd tricky, want zometeen gaat iemand anders er met mijn zorgvuldig gekozen stammetje vandoor.....de combi ging goed. Bomenwoud met kleine voetsteuntjes en een slappe apenhang. Jammer dat we aan het eind niet over de balk hoefden, dat had de hindernis net wat uitdagender gemaakt. Mijn stammetje weer opgepakt en naar de hakplaats gerend. Een paar klappen op techniek en daarna 2 flinke rammen om de stam te breken. Tijdens het lopen bedacht ik dat ik niet op de andere dames gelet had, maar al snel werd me duidelijk dat ik nu op kop lag!!! Maar het duuurde niet lang voor Vera me achterna kwam. De kayak in, wat een k* dingen. Grote 2 persoonskayaks helemaal voor jezelf. Een rugleuning die niet rechtop bleef, dan maar erbovenop zitten. Mijn benen kon ik ook niet lekker kwijt door de stoel voor me. Maar verder ging het lekker, was wel een flink stuk, terugweg met de stroom mee. En door...een erg lastig loopstuk, hoog gras, diepe kuilen en brandnetels tot aan mijn schouders. Gelukkig hadden de snelle jongens al enigzins een paadje gemaakt... Vera kwam me klagend voorbij. Zij had er dus ook last van. 
Een paar apenhangen achter elkaar over de Niers volgden. Eerst een enkele en niet veel later een heen en terug versie. We zijn er bijna en armen voelen goed. Ik besluit uit mijn comfortabele ritme te gaan, en vol gas naar de overkant te klimmen om daar gelijk met Vera aan te komen. Ze liep weer weg, een schutting volgt. En als ik iets verder vooruit kijk zie ik de finish. Gas erop. Na de schutting weet ik Vera op de containerklim in te halen. Niet nadenken en door. Gelijk het bomenwoud in en van daaruit de spaanse ruiter op. Ik wist dat ik hier sterker in was dan Vera door wat ik eerder gezien had. Bovenop even pauze voor ik de korte touwtjes in ga. Vera is nog niet bij me dus het kan. Geen risico nemen want dan moet de hele combi opnieuw. Korte touwtjes en nu nog even een duik nemen in de waterbak voor de finish. Mijn 13e nederlandse titel is binnen. Niet verwacht, en heb er voor moeten strijden tot de finish. Dat maakt het extra mooi! Daarna douchen en aan het werk in de stand. Een gezellig festivalsfeertje en mooi weer zorgden ervoor dat dat niet zo erg was.
Dankjewel @team survivalmaterialen dat ik met jullie kan trainen, dankjewel voor alle succeswensen op fb, insta, app en voor de start. Dankjewel voor alle aanmoedigingen onderweg, dankjewel voor de organisatie en vrijwilligers. Dames bedankt voor de mooie strijd en natuurlijk moet ik mijn steun en toeverlaat, trainer, man en trouwste supporter @Herbert Rougoor niet vergeten! 
Op de terugweg een welverdient superlekker ijsje gehaald bij Heldro Ottersum
Nu na een lange dag eindelijk op de bank nagenieten.

 

 

Datum toevoeging: 29/08/2018 LET OP! Gewijzigde openingstijden 1 September

Zaterdag 1 September sluiten wij om 12.00 u wegens familieomstandigheden.

excuus voor het ongemak