Nieuws

Datum toevoeging: 13/12/2018 Feestdagen

De feestdagen staan voor de deur. Bestel op tijd jouw kadootjes zodat je niet teleurgesteld wordt.

Wij zijn zondag 16 december aanwezig bij de DINXPERLOOP survivalrun. 

In de vakantie zijn wij 25, 26 december en 1 januari gesloten. 

Wij wensen jullie een fijne Kerst en een goed uiteinde!

Sportieve groeten

Team Sport-balance en survivalmaterialen

Datum toevoeging: 20/11/2018 Obstacle/survivalrun trainingen

In december zijn er 4 obstacle/survivalrun trainingen op ons terrein. Onder leiding van goede trainers ga je in kleine groepen (maximaal 10 personen) klimtechnieken aanleren en verbeteren. Maar ook overgangen van de ene naar de andere hindernis worden getraind. Natuurlijk is er bij ontvangst en na afloop tijd voor een kop koffie of thee in onze winkel.

Geef je op via deze link: http://www.survivalmaterialen.nl/shop/overig/accessoires/trainingen-en-clinics/

Datum toevoeging: 11/10/2018 LOWLANDS THROWDOWN

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober staan we op de EXPO van de Lowlands Throwdown. Daardoor zal onze voorraad fitness schoenen, shirts en kleding in onze winkel beperkter zijn vanaf vrijdagochtend. Wij zien je graag daar!

Datum toevoeging: 09/10/2018 Nieuwe Nederlands Kampioenen!

Afgelopen weekend was weer succesvol voor onze ambassadeurs van team survivalmaterialen.nl/ sport-balance

Er stond voor de survivalatleten een mooie unieke run op het programma. Deze survivalrun ging midden door de binnenstad van Leeuwarden en was het NK voor de middellange afstand. Leuke, mooie, uitdagende nieuwe hindernissen. Veel verharde ondergrond, maar waar mogelijk was zeker ook goed gebruik gemaakt van de parken en bermen. Bij de heren wist het jonge talent Thom van Capellen te winnen. Hij traint sinds kort bij ons, maar is ook lid bij THOR en Jan in 't Touw. Veteraan Kerst Wind wist net daarna als 2e over all te finishen en werd daarmee Nederlands Kampioen bij de veteranen. Bij de dames was het een spannende strijd. In de eindhindernis wist Lenneke van der Heide de koppositie te pakken na een eindsprint. Daarmee won zij haar thuiswedstrijd en is zij de nieuwe Nederlands kampioen MSR dames. Gefeliciteerd toppers!

De volledige (voorlopige) uitslagen vind je hier: https://www.uvponline.nl/uvponlineU/index.php/uitslag_rt/toonuitslag/2018/290

 

 

 

Datum toevoeging: 11/09/2018 Winst op NK Korte Survival Run voor Bianca Rougoor

Fotograaf: Simon in 't VeldBianca Rougoor is afgelopen weekend na een spannende strijd Nederlands kampioen op de korte afstand survivalrun geworden bij de dames. Thom van Capelle, lid bij Thor Zwolle, Zelhem en team survivalmaterialen.nl pakte de derde plaats bij de heren. Foto: Simon in 't Veld

Lees hier het verslag van Bianca:

Nr 13

Vanmorgen om 7.00u al vertrokken naar de Niersdal Survivalrun Gennep. Wij waren daar vandaag aanwezig met een bus vol schoenen en accesoires van survivalmaterialen.nl. Om 9.38 mocht ik samen met de andere snelle dames van start bij het open NK KSR. De eerste wedstrijd van het seizoen gelijk knallen. Spannend, ik wist totaal niet wat de andere dames konden en waar ik ten opzichte van hen stond. Een podiumplek was mijn doel. Mijn voorbereiding was niet ideaal. Door blessure, vakantie en familieomstandigheden weinig specifieke trainingen en looptrainingen gedaan. Het zou een looprun worden was mij verteld. Weinig hindernissen, lastige ondergrond. En dat klopte. Toch was het een mooie wedstrijd. Niet heel snel weg, maar met spijkerslaan en de netoversteek over de Niers al aardig wat plekjes op kunnen schuiven. Liep op plek 3/4/5 met Sandra, Bo en Alinda. Bo en Alinda vrij snel kunnen lossen, maar Sandra kwam nog goed mee. Marjolein en Vera hadden een gaatje maar waren nog in t zicht. Af en toe wist ik bij Vera te komen of was ik net iets sneller met een hindernis, maar ze liep daarna weer zo bij me weg. Regelmatig aanmoedigingen van mensen aan de kant en vriendelijke juryposten. Ongeveer op de helft, voor mijn gevoel mochten we hakken. 2 stapels stammen. Dit was de tweede keer dat mijn werk met hout in het verleden van pas kwam. 1 stapel stammen was namelijk keihard hout. Met stukje lopen en daarna mochten we de stam over het lint gooien voor een combi hindernis. Dit vind ik altijd tricky, want zometeen gaat iemand anders er met mijn zorgvuldig gekozen stammetje vandoor.....de combi ging goed. Bomenwoud met kleine voetsteuntjes en een slappe apenhang. Jammer dat we aan het eind niet over de balk hoefden, dat had de hindernis net wat uitdagender gemaakt. Mijn stammetje weer opgepakt en naar de hakplaats gerend. Een paar klappen op techniek en daarna 2 flinke rammen om de stam te breken. Tijdens het lopen bedacht ik dat ik niet op de andere dames gelet had, maar al snel werd me duidelijk dat ik nu op kop lag!!! Maar het duuurde niet lang voor Vera me achterna kwam. De kayak in, wat een k* dingen. Grote 2 persoonskayaks helemaal voor jezelf. Een rugleuning die niet rechtop bleef, dan maar erbovenop zitten. Mijn benen kon ik ook niet lekker kwijt door de stoel voor me. Maar verder ging het lekker, was wel een flink stuk, terugweg met de stroom mee. En door...een erg lastig loopstuk, hoog gras, diepe kuilen en brandnetels tot aan mijn schouders. Gelukkig hadden de snelle jongens al enigzins een paadje gemaakt... Vera kwam me klagend voorbij. Zij had er dus ook last van. 
Een paar apenhangen achter elkaar over de Niers volgden. Eerst een enkele en niet veel later een heen en terug versie. We zijn er bijna en armen voelen goed. Ik besluit uit mijn comfortabele ritme te gaan, en vol gas naar de overkant te klimmen om daar gelijk met Vera aan te komen. Ze liep weer weg, een schutting volgt. En als ik iets verder vooruit kijk zie ik de finish. Gas erop. Na de schutting weet ik Vera op de containerklim in te halen. Niet nadenken en door. Gelijk het bomenwoud in en van daaruit de spaanse ruiter op. Ik wist dat ik hier sterker in was dan Vera door wat ik eerder gezien had. Bovenop even pauze voor ik de korte touwtjes in ga. Vera is nog niet bij me dus het kan. Geen risico nemen want dan moet de hele combi opnieuw. Korte touwtjes en nu nog even een duik nemen in de waterbak voor de finish. Mijn 13e nederlandse titel is binnen. Niet verwacht, en heb er voor moeten strijden tot de finish. Dat maakt het extra mooi! Daarna douchen en aan het werk in de stand. Een gezellig festivalsfeertje en mooi weer zorgden ervoor dat dat niet zo erg was.
Dankjewel @team survivalmaterialen dat ik met jullie kan trainen, dankjewel voor alle succeswensen op fb, insta, app en voor de start. Dankjewel voor alle aanmoedigingen onderweg, dankjewel voor de organisatie en vrijwilligers. Dames bedankt voor de mooie strijd en natuurlijk moet ik mijn steun en toeverlaat, trainer, man en trouwste supporter @Herbert Rougoor niet vergeten! 
Op de terugweg een welverdient superlekker ijsje gehaald bij Heldro Ottersum
Nu na een lange dag eindelijk op de bank nagenieten.

 

 

Datum toevoeging: 29/08/2018 LET OP! Gewijzigde openingstijden 1 September

Zaterdag 1 September sluiten wij om 12.00 u wegens familieomstandigheden.

excuus voor het ongemak

Datum toevoeging: 28/08/2018 Survivalrun training voor het goede doel

Fantastisch nieuws! Meervoudig Nederlands kampioen survivalrun Stijn Elferink hebben wij bereid gevonden om de training a.s. zaterdag te verzorgen. Hij traint wekelijks op onze baan, en kan hem wel dromen. Daarnaast is hij ook nog eens een superatleet en heeft de nodige kennis van het lichaam door zijn werk als fysiotherapeut. Mis daarom deze clinic niet en geef je snel op. Natuurlijk is deze clinic niet alleen voor mensen die de top willen bereiken, maar ook voor iedereen die eens kennis wil maken met de sport, of zijn of haar vaardigheden wil verbeteren.

Datum toevoeging: 21/08/2018 Nieuwe producten INOV-8 binnen

Wij hebben weer een hoop nieuwe producten van INOV-8 binnen. Een aantal bekende producten in nieuwe kleuren zoals de tri blend tees, mudclaw 300 en X-talon 212 kids, maar ook totaal nieuwe producten. 2 daarvan wil ik even uitlichten.

De INOV-8 Terraultra 260

 

Dit model is 1 van de drie modellen die in Graphene gemaakt is. Helaas kunnen we die maar zeer beperkt bestellen. Maar deze "normale"versie is ook een superschoen.

Ik heb het geluk dat ik de Sample paste, dus ik kon al gaan rennen, voordat deze schoen op voorrraad was bij ons. Mijn eerste loop op deze ZERO drop schoen was in het bos. Heuvelachtig, los zand en bosgrond. Na het aantrekken van deze schoen wist ik meteen dat ik hem niet in hoefde te lopen. Hij zat als een superlicht pantoffeltje om mijn (smallere) voet. Exterofit in het bovenwerk van deze schoen zorgt daarvoor. Dit materiaal reageert op de natuurlijke bewegingen en zwelling van de voet tijdens het lopen van lange afstanden. Dat het ZERO drop is, had ik geen problemen mee, ondanks dat ik daar niet helemaal aan gewend ben. Meestal loop ik met 4-8 mm drop. Het had ook geen invloed op mijn al aanwezige achillesklachten. De exteroflow midzool zorgt voor comfort, zonder dat ik het gevoel met de ondergrond kwijt ben. Het profiel met 4 mm zorgde voor voldoende grip, ik ben benieuwd hoe het is in de modder, maar ik heb daar zeker vertrouwen in. Daarnaast vond ik het erg fijn dat er geen steentjes in bleven hangen, wat ik met andere noppen nog wel eens heb. Naast het heuvelachtige terrein heb ik ook op vlakke grevelpaden en op de weg gelopen. Ook daarvoor is de schoen goedgekeurd.

Minpunten: nog niet ontdekt!!

Ook loop ik al een half jaar rond met de nieuwe trailshort voor dames. In de meeste losse shorts voel ik me toch niet zo vrouwelijk en op mijn gemak. Maar deze bevalt me wel heel goed. De pasvorm is goed en de kleur maakt het af. Het shortje is kort en luchtig en bevat een dunne onderbroek. Je hoeft er dus niets onder te dragen en dat gaat ook prima. Het shortje beperkt me niet in mijn bewegingen en is heerlijk met warm weer of tijdens mijn krachttrainingen. Klein minpuntje ten op zichte van mijn Fusion Tight: ik mis een zakje waar mijn grote telefoon in kan. 

Datum toevoeging: 16/08/2018 Sticky Grip Tour

Nog een ruime week en dan komt de INOV-8 Sticky Grip tour bij ons in de winkel.

In de ochtend zal trail/ultra loper Pascal Schepers zijn verhaal doen, gevolgd door een leerzame training.

Lees meer en koop je ticket hier 

S'middags is er de mogelijkheid om de hindernisbaan te bedwingen op de INOV-8 X-talon 230. En natuurlijk krijgen jullie dan ook de nodige aanwijzingen, tips en tricks en kunnen jullie je vragen stellen aan de meervoudig kampioene Bianca Rougoor.

Bestel je ticket op survivalmaterialen.nl en kijk hier voor verdere info.

 

Komt deze datum niet uit? Er komt nog een vervolg op zaterdag 3 november!

Datum toevoeging: 16/08/2018 Sticky Grip Tour

Nog een ruime week en dan komt de INOV-8 Sticky Grip tour bij ons in de winkel.

In de ochtend zal trail/ultra loper Pascal Schepers zijn verhaal doen, gevolgd door een leerzame training.

Lees meer en koop je ticket hier 

S'middags is er de mogelijkheid om de hindernisbaan te bedwingen op de INOV-8 X-talon 230. En natuurlijk krijgen jullie dan ook de nodige aanwijzingen, tips en tricks en kunnen jullie je vragen stellen aan de meervoudig kampioene Bianca Rougoor.

Bestel je ticket op survivalmaterialen.nl en kijk hier voor verdere info.

 

Komt deze datum niet uit? Er komt nog een vervolg op zaterdag 3 november!