Nieuws

Datum toevoeging: 05/10/2017 Actuele openingstijden

Door veranderingen binnen ons bedrijf zijn we genoodzaakt onze openingstijden aan te passen. Check hier onze actuele openingstijden voordat je naar de winkel komt of maak een afspraak. 

Actuele openingstijden week 41
10-10: 9.00-18.00uur
11-10: 9.00-16.00uur
12-10: gesloten wegens aanwezigheid bij APGS obstaclecross Amsterdam
13-10: 13.00-18.00
14-10: 9.00-16.00

Datum toevoeging: 22/08/2017 Mail problemen

Beste klant,

Door een probleem met onze mail komen de automatische bevestigings- en verzend mails niet bij u aan. De bestellingen worden wel goed ontvangen door ons. U krijgt een handmatige mail van bianca@rougoor.nl met een track en trace zodra het pakket verzonden wordt.

Wij doen ons uiterste best dit zo snel mogelijk op te lossen

excuus voor het ongemak

Datum toevoeging: 08/04/2017 Voorjaar, tijd voor nieuwe garderobe?!

Het is weer voorjaar. De temperaturen stijgen en we gaan weer graag naar buiten om te sporten. Wij hebben weer allemaal mooie nieuwe producten in onze winkel, zoals de tank top voor dames en heren van INOV-8, natuurlijk de bekende pocket tights van Fusion in lange, 3/4 en korte versie. En een superfijne dames capri tight van INOV-8. Heerlijk dun en zacht materiaal wat haast voelt alsof je niets aan hebt. Ook hebben we in de maand april leuke acties. Lever je oude compressiesokken of tubes in in onze winkel en krijg de R2V2 calf sleeves van Compressport voor maar 20,-. Daarnaast hebben we een fusion 2+1 gratis aktie met de c3 sokken en coolmax fietssokken en houden we magazijnopruiming op vrijdag 14 april van 13.00-18.00uur, zaterdag 15 april van 9.00-16.00uur in onze winkel en tweede paasdag bij Autowesterveld in Sinderen. 

Daarnaast mogen we binnenkort 3x2 kaartjes gaan weggeven voor de Basic-fit obstaclerun in Heerhugowaard. Hou facebook en onze nieuwsbrief in de gaten. 

Datum toevoeging: 23/12/2016 Aangepaste openingstijden in de kerstvakantie

Wij zijn 27 december alleen geopend voor deelnemers aan de clinic

31 december zijn wij gesloten.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief nieuwjaar!

Datum toevoeging: 01/12/2016 Nieuwe collectie Inov-8

Het eerste deel van de spring summer 2017 collectie is inmiddels binnen. De bekende mudclaw, x-talon's en trailtalon in nieuwe kleuren maar ook de compleet vernieuwde roclite schoenen in verschillende versies. Deze schoen is comfotabeler als zijn voorganger, heeft een groffer profiel, dempt beter en nog steeds super licht! Eind december verwachten we de volgende lading.

Klik hier voor de uitleg bij deze schoen

Datum toevoeging: 01/11/2016 Agenda met Stands, clinics en andere leuke activiteiten

5 en 19 November: Stand bij de boekeldercross in Aalten

12 November: Boeven vangen is topsport Zutphen. Stand + hindernis

26 en 27 November: Stand Hang on in Doorn

2 December: Lekkere sportvoeding met Mariska Dute. Kom proeven en stel al je vragen over sportvoeding aan sportdietist en top Hardloopster Mariska Dute. Ze zal aanwezig zijn tussen 14.00-17.00 uur. Opgave niet nodig. Thema Sint.

3 December: Stormchallenge ( besloten clinic) met Willskracht.

3 December: Survivalclinic ( o.a. ter voorbereiding op Survival Gendringen)

Inloop 13.30. Clinic 14.00-ca 15.15u incl Koffie/Thee, een hapje en Survivalshirt. Kosten € 15,- Opgave via bianca@survivalmaterialen.nl

9 December: Lekkere sportvoeding met Mariska Dute. Kom proeven en stel al je vragen over sportvoeding aan sportdietist en top Hardloopster Mariska Dute. Ze zal aanwezig zijn tussen 14.00-17.00 uur. Opgave niet nodig. Thema Kerst

10 December: Survivalclinic ( o.a. ter voorbereiding op Survival Gendringen)Inloop 9.30. Clinic 10.00-ca 11.15u incl Koffie/Thee, een hapje en Survivalshirt. Kosten € 15,- Opgave via bianca@survivalmaterialen.nl

18 December: Stand bij de Dinxperloop

27 December: Kerst Kilo Knaller clinic. Laat je verassen ! 13.00-13.30 inloop. Training duurt ca 60 min.  Binnenkort meer info.

4 en 5 Februari: Stand bij Survival Gendringen

18 Februari: Hardloopclinic met Mariska Dute. 10.00-12.00 uur. Wat: een gevarieerde, leuke clinic met diverse loopaspecten. Achteraf mogelijkheid tot vragen stellen over voeding en sport. Kosten € 15,-. Enige loopervaring gewenst

 

Datum toevoeging: 02/09/2016 Wedstrijdkalender Survival t/m november 2016

Het seizoen van de survivalruns gaat weer beginnen. Ben jij er klaar voor? Hierbij een globaal overzicht van de wedstrijden waar je je nu al voor kunt inschrijven:

- 11 september: Grootebroek
- 17 & 18 september: Udenhout
- 25 september: Enschede
- 25 september: Ede
- 2 oktober: Leeuwarden
- 8 oktober: Boerakker
- 23 oktober: Neede
- 30 oktober: Deest
- 6 november: Groningen
- 12 november: Vollenhove
- 26 november: Doorn (NK JSC)
- 27 november: Doorn

Datum toevoeging: 02/09/2016 Doubdle O7 ook verkrijgbaar bij Sport-Balance: De functionele frisdrank na inspanning

Doubdle O7 is een functionele frisdrank en ontwikkeld in samenwerking met een apotheker, wetenschapper en sportman uit Innsbruck. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en samenstelling van de Doubdle-producten.

Doubdle O7 is het perfecte alternatief dat past in een gezonde leefstijl en bij een bewuste keuze. Doubdle O7 bevat geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige aroma’s, geen kleurstoffen en geen conserveringsmiddelen en heeft minder dan 20 kcal. per 100 ml. Deze functionele frisdrank is ook geschikt voor zwangere vrouwen en diabetici..

Doubdle O7 vult ontstane tekorten na inspanning aan. Het zorgt ervoor dat de natuurlijke weerstand op peil blijft en vermindert de vermoeidheid. Het optimaliseert de spierfunctionaliteit, de stofwisseling, gewrichten en botten. De plantenextracten verbeteren het prestatievermogen, reduceren stress en bevorderen de vitaliteit en spijsvertering.

Doubdle O7 is niet verkrijgbaar in de supermarkt. Doubdle O7 is tevens sponsor van  de Kramprun Varsseveld en De Vrije Slag door Grolle.

Voor meer informatie over deze gezonde frisdrank verwijzen wij u door naar: Doubdle O7

Datum toevoeging: 02/09/2016 Mudmasters Biddinghuizen: Sport-Balance aanwezig met stand i.s.m INOV-8 Benelux en SKINS Compression

In het weekend van 24 / 25 september is Sport-Balance aanwezig met een stand bij MudMasters te Biddinghuizen. In samenwerking met INOV-8 Benelux en SKINS

Daardoor is onze voorraad Trailschoenen van INOV-8 beperkt vanaf vrijdag 23 september ( X-talon, X-claw, Mudclaw)

Compression laten wij je kennis maken met het nieuwste schoeisel en (compressie)kleding op het gebied van obstacle running, survival, trailrunning en triathlon. Ook voor sportvoeding ben je bij ons aan het juiste adres.

Datum toevoeging: 26/04/2016 Test BV sport Booster Tubes door Pascal Schepers

Testpersoon en trailrunner Pascal Schepers heeft zijn bevindingen van de booster tubes op papier gezet. Inmiddels heb ik ook van hem begrepen dat de CSX short hem ook goed bevalt. Minder last van stijve/stramme hammstrings en kuiten !

Al een tijdje ben ik nieuwgierig naar het effect van compressietubes. Januari kreeg ik van Sport-Balance de kans om de nieuwe tubes van BV Sport de Booster Elite uit te proberen. Mijn nieuwsgierigheid komt ook deels uit dat ik wat sceptisch ben tegenover de tal van voordelen wat een compressiekous of tube met zich meebrengt. De meeste zullen vast wel eens van de voordelen gehoord hebben. In een notendop zijn de bijkomende voordelen die men beweerd dat tubes  en compressiekousen spiertrillingen verminderen, waardoor je spieren minder schade opleveren. Hierdoor zal je dus sneller herstellen. Tevens blijft de bloedcirculatie optimaal hierdoor kunnen de afvalstoffen beter worden afgevoerd. Er zijn een tal van onderzoeken gedaan die dit allemaal en nog veel meer positieve effecten uitwijzen. Maar ook een tal van onderzoeken die aangeven dat het dragen van compressiekleding geen effect heeft. Tijd om het toch maar zelf te ervaren!

Bij het aantrekken merk ik meteen dat de tubes fijn aangaan en niet overdreven strak zitten. Zoals BV Sport aangeeft ondersteund de tube alleen waar nodig en geeft dus alleen compressie op het spierweefsel en niet op het scheenbeen. Dat is fijn wanneer je na een wedstrijd de tubes wilt uittrekken met bevroren vingers. Al kan je ze gemakkelijk even aanhouden in tegenstelling tot een aantal andere merken die aangeven dat de tubes meteen na een wedstrijd uitmoeten. Gemak dient de mens tenslotte. Wanneer ik vooraf al minuten lang mijn benen in een twee tubes moet wurmen, zou ik ze na drie keer niet eens meer uit de kast pakken. Kortom dit is prettig. Wat ik zelf als positief heb ervaren is dat de tubes niet warm en broeierig aanvoelen. Ok, het echte warme weer moet nog komen dus heb het nog niet helemaal kunnen ervaren. De tubes drogen snel bij het lopen door plassen met modder en sneeuw.

Het blijft lastig te concluderen of je minder spierpijn, minder kans op kramp of sneller herstelt met de tubes. Na een aantal trainingen en twee wedstrijden ervaar ik de dag daarna dat de benen vrij soepel aanvoelen. Zelfs na het lopen van pas mijn 4e ultratrail Cretes de Spa (57km en 2100D+) vorige maand voelde de benen zowel direct na het finishen als een dag daarna niet enorm zwaar, wat je toch wel verwacht na zo’n mega inspanning. Om nou meteen te concluderen dat het komt door de tubes wil ik niet meteen doen, maar het valt me wel op. Misschien dat het effect (ook) tussen je oren zit? Na drie maanden testen ervaar ik het volgende:

  • de tubes zitten prettig zijn makkelijk aan en uit te krijgen.

  • drogen snel bij lopen door modder, water en sneeuw.

  • na het dragen voelen de kuitspieren niet overdreven vermoeid terwijl ik dit na de inspanning wel verwacht.

  • De tubes voelen niet broeierig of branderig aan en schuren niet en blijven goed op hun plaats zitten.

Mijn mening: Het dragen van tubes of kousen zal je echt niet maken tot een betere trailrunner of hardloper. Je zult er heus niet harder van lopen. Zelf blijf ik het wel proberen om zonder en met de tubes te lopen om verschillen te ervaren. Omdat ik in het verleden bij wedstrijden wel eens tegen kramp aan ben gelopen in de kuiten ondersteunt dit mijn spieren misschien toch meer. Al is kramp krijgen toch een teken van onder ander onvoldoende getraind zijn. Ben je net zoals mij sceptisch maar ook benieuwd of je voordeel hebt van het lopen met tubes of kousen? Probeer het gewoon!