Nieuws

Datum toevoeging: 11/09/2018 Winst op NK Korte Survival Run voor Bianca Rougoor

Fotograaf: Simon in 't VeldBianca Rougoor is afgelopen weekend na een spannende strijd Nederlands kampioen op de korte afstand survivalrun geworden bij de dames. Thom van Capelle, lid bij Thor Zwolle, Zelhem en team survivalmaterialen.nl pakte de derde plaats bij de heren. Foto: Simon in 't Veld

Lees hier het verslag van Bianca:

Nr 13

Vanmorgen om 7.00u al vertrokken naar de Niersdal Survivalrun Gennep. Wij waren daar vandaag aanwezig met een bus vol schoenen en accesoires van survivalmaterialen.nl. Om 9.38 mocht ik samen met de andere snelle dames van start bij het open NK KSR. De eerste wedstrijd van het seizoen gelijk knallen. Spannend, ik wist totaal niet wat de andere dames konden en waar ik ten opzichte van hen stond. Een podiumplek was mijn doel. Mijn voorbereiding was niet ideaal. Door blessure, vakantie en familieomstandigheden weinig specifieke trainingen en looptrainingen gedaan. Het zou een looprun worden was mij verteld. Weinig hindernissen, lastige ondergrond. En dat klopte. Toch was het een mooie wedstrijd. Niet heel snel weg, maar met spijkerslaan en de netoversteek over de Niers al aardig wat plekjes op kunnen schuiven. Liep op plek 3/4/5 met Sandra, Bo en Alinda. Bo en Alinda vrij snel kunnen lossen, maar Sandra kwam nog goed mee. Marjolein en Vera hadden een gaatje maar waren nog in t zicht. Af en toe wist ik bij Vera te komen of was ik net iets sneller met een hindernis, maar ze liep daarna weer zo bij me weg. Regelmatig aanmoedigingen van mensen aan de kant en vriendelijke juryposten. Ongeveer op de helft, voor mijn gevoel mochten we hakken. 2 stapels stammen. Dit was de tweede keer dat mijn werk met hout in het verleden van pas kwam. 1 stapel stammen was namelijk keihard hout. Met stukje lopen en daarna mochten we de stam over het lint gooien voor een combi hindernis. Dit vind ik altijd tricky, want zometeen gaat iemand anders er met mijn zorgvuldig gekozen stammetje vandoor.....de combi ging goed. Bomenwoud met kleine voetsteuntjes en een slappe apenhang. Jammer dat we aan het eind niet over de balk hoefden, dat had de hindernis net wat uitdagender gemaakt. Mijn stammetje weer opgepakt en naar de hakplaats gerend. Een paar klappen op techniek en daarna 2 flinke rammen om de stam te breken. Tijdens het lopen bedacht ik dat ik niet op de andere dames gelet had, maar al snel werd me duidelijk dat ik nu op kop lag!!! Maar het duuurde niet lang voor Vera me achterna kwam. De kayak in, wat een k* dingen. Grote 2 persoonskayaks helemaal voor jezelf. Een rugleuning die niet rechtop bleef, dan maar erbovenop zitten. Mijn benen kon ik ook niet lekker kwijt door de stoel voor me. Maar verder ging het lekker, was wel een flink stuk, terugweg met de stroom mee. En door...een erg lastig loopstuk, hoog gras, diepe kuilen en brandnetels tot aan mijn schouders. Gelukkig hadden de snelle jongens al enigzins een paadje gemaakt... Vera kwam me klagend voorbij. Zij had er dus ook last van. 
Een paar apenhangen achter elkaar over de Niers volgden. Eerst een enkele en niet veel later een heen en terug versie. We zijn er bijna en armen voelen goed. Ik besluit uit mijn comfortabele ritme te gaan, en vol gas naar de overkant te klimmen om daar gelijk met Vera aan te komen. Ze liep weer weg, een schutting volgt. En als ik iets verder vooruit kijk zie ik de finish. Gas erop. Na de schutting weet ik Vera op de containerklim in te halen. Niet nadenken en door. Gelijk het bomenwoud in en van daaruit de spaanse ruiter op. Ik wist dat ik hier sterker in was dan Vera door wat ik eerder gezien had. Bovenop even pauze voor ik de korte touwtjes in ga. Vera is nog niet bij me dus het kan. Geen risico nemen want dan moet de hele combi opnieuw. Korte touwtjes en nu nog even een duik nemen in de waterbak voor de finish. Mijn 13e nederlandse titel is binnen. Niet verwacht, en heb er voor moeten strijden tot de finish. Dat maakt het extra mooi! Daarna douchen en aan het werk in de stand. Een gezellig festivalsfeertje en mooi weer zorgden ervoor dat dat niet zo erg was.
Dankjewel @team survivalmaterialen dat ik met jullie kan trainen, dankjewel voor alle succeswensen op fb, insta, app en voor de start. Dankjewel voor alle aanmoedigingen onderweg, dankjewel voor de organisatie en vrijwilligers. Dames bedankt voor de mooie strijd en natuurlijk moet ik mijn steun en toeverlaat, trainer, man en trouwste supporter @Herbert Rougoor niet vergeten! 
Op de terugweg een welverdient superlekker ijsje gehaald bij Heldro Ottersum
Nu na een lange dag eindelijk op de bank nagenieten.