Nieuws

Datum toevoeging: 12/12/2019 Nieuwe INOV-8 X-talon serie

INOV-8 komt met 3 nieuwe/geupgrade X-talon modellen

 

De X-talon 210, superlicht, gemaakt voor de atleet die het beste uit zichzelf wil halen. Deze schoen zat al in de collectie, maar de zool is voorzien van Graphene voor betere grip en om hem slijtvaster te maken. ( helaas blijft hij voor survivalruns en obstacleruns kwetsbaar)

 

De X-talon 235, sterke smalle comfortabele schoen met een zool waarin Graphene verwerkt is. Dit is de opvolger van de X-talon 230.

 

De X-talon 255, breder model, sterk, zool voorzien van Sticky grip voor goede grip op alle ondergronden. Dit is de opvolger van de X-talon 200

Datum toevoeging: 30/10/2019 Craft wintercollectie binnen

Wij hebben een groot gedeelte van de Craft wintercollectie binnen. Thermokleding in nieuwe kleuren, mutsen in verschillende varianten, jasjes, shirts en schoenen.

Voor dit najaar is de Craft Nighteyes schoen de perfecte trainingsschoen op de baan en weg. Onder de mesh laag zit een reflecterende laag die zorgt dat jij opvalt in het donker.

Daarnaast heeft Craft een OCR schoen gelanceerd. Daar is goed over nagedacht en deze schoen bevat allerlei features om een obstakelparcours gemakkelijker te overwinnen. Het materiaal is stevig, op de plaats waar het touw over de schoen schuurt is extra stroef rubber geplaatst. Het groffe profiel gemaakt van verschillende soorten rubber zorgt voor grip op verschillende ondergronden en obstakels. De zool bevat waterafvoer kanaaltjes zodat het vocht na een doorwading snel weer naar buiten getransporteert wordt.

Bezoek onze winkel en pas, voel en ervaar de functionaliteit van deze mooie producten, of bestel ze online .

Datum toevoeging: 16/07/2019 Salming Running Clinic

Afgelopen zaterdag hadden we de specialisten van Salming Running over de vloer met een testserie van de EnRoute schoenen. Een leuke groep klanten was deze ochtend naar onze winkel gekomen om deel te nemen aan deze leerzame training. We kregen een korte presentatie over de filosofie van Salming Running en waarom trainer/fysiotherpeut en sportpodoloog Ronald Valkenburg zo enthausiast was over dit merk. Daarna deden we een korte warming up en werden er video opnames van ons gemaakt. Aan de hand van deze beelden kreeg iedereen persoonlijke adviezen over looptechniek en loopstijl, wat we daarna weer in de praktijk toe konden passen. Als laatst konden de schoenen gepast en getest worden.

Kijk op onze facebookpagina voor een sfeer impressie.

 

Datum toevoeging: 10/07/2019 Vechtdaltrail, Knoqout en tot de nek in de drek.

De Vechtdaltrail afgelopen weekend was weer een groot succes! Lees hier een kort verslag met wat mooie beelden:

https://ommenaar.nl/nieuws/honderden-deelnemers-van-start-onder-grauwe-luchten-bij-vechtdaltrail/?fbclid=IwAR3PB1-hR7eQCey8v5HnBDwnf4EtnjurUE6fcIr_oAVHUL9zIe-wW5kTHE0

De uitslagen van de Knoqoutrun in Dinxperlo zijn ook bekend. Team 1 van Survivalmaterialen behaalde een mooie tweede plaats

https://www.facebook.com/Knoqout-1695513377371235/

Tot de Nek in de Drek was weer fantastisch! 

Bekijk hier de foto's:

http://www.totdenekindedrek.nl/fotoalbum-2019/

 

 

Datum toevoeging: 11/06/2019 LET OP! Aangepaste openingstijden

LET OP! aangepaste tijden op de volgende dagen: 

zaterdag 6 juli: 10.00-14.00u

Zaterdag 6 juli zijn wij aanwezig bij de volgende evenementen:

VechtdalTrail
Tot de Nek in de Drek - Obstacle Mud Run
Knoqout

Daardoor is de voorraad in onze winkel beperkt en zijn onze openingstijden aangepast.

Wij zijn a.s. zaterdag geopend tussen 10.00-14.00u

vrijdag 23 aug: 13.00-18.00 u

zaterdag 24 aug: 10.00-16.00 u

25-30 aug: gesloten

vrijdag 30 aug: 13.00-18.00 u

Datum toevoeging: 11/05/2019 Salming OT comp, review

Gerrit te Grotenhuis is survivalatleet, obstaclerunner en hardloper. Hij heeft de Salming OT comp afgelopen seizoen getest. Lees hier zijn bevindingen

 

 

 

De Salming OT Comp, over deze schoen ben ik zeer tevreden!

 

De schoen heb ik aangehad tijdens diverse wedstrijden. Meerdere obstakel en survivalruns maar ook tijdens crossloopjes afgelopen winter.

 

Qua pasvorm vind ik hem erg lekker zitten. Wat ik erg belangrijk vind en wat voor mij zeker een bepalende factor is in het schoeisel welke ik aantrek. Hij sluit goed aan om mijn voeten en is voorin niet te smal waardoor ik het idee heb dat mijn voorvoet zijn functie goed kan uitvoeren. Het is geen super lichte schoen maar ook zeker geen zware, ik vind hem prima voor zowel de trainingen als een wedstrijd. Zelfs wanneer ik de schoen langer aan heb blijft hij goed zitten en vind ik dat hij voldoende steun geeft.

 

Qua grip voldoet hij prima. Mijn inziens komt hij op geen enkel vlak tekort. (wanneer ik hem vergelijk met vorig schoeisel) De afzet op verschillende ondergronden is goed. Ik heb nergens het idee gehad dat ik het laat liggen tijdens de afzet qua grip. Ook bij het lopen van schuine kanten, zowel gras als modder geeft de schoen vertrouwen en kun je een stevige pas aanhouden omdat je grip hebt.

Tevens heb ik gemerkt dat de zool goed schoon loopt wanneer deze vol modder/gras zit. Hierdoor behoud je grip op mindere ondergrond wat ik als positief heb ervaren.

 

Qua klimmen tijdens de survivalruns heb ik geen tekortkoming ervaren, hij heeft genoeg grip in de hindernissen en gezien het aantal trainingen vertoond de schoei nog weinig slijtage.

 

Mocht ik een verbeterpunt  voor de schoen moeten geven dan zit het hem in de pasvorm om de hak. Deze zou mijn inziens beter kunnen aansluiten. Wanneer je met de schoen door het water of door de modder loopt komt er vrij veel water/modder bij je enkel in de schoen, ik denk dat ze hier nog winst kunnen behalen. Wanneer je met het schoeisel niet onder water of in de modder komt zul je dit nooit als minpunt ervaren.

 

Groeten Gerrit 

Datum toevoeging: 09/05/2019 Verslag IATF 2019

INOV-8 Innsbruck trailfestival 2019

Eindelijk kan ik dat bucketlist dingetje afvinken, een trailrun in de bergen.

Lees mijn verslag hier op de pagina van trailrunning Oost Nederland

 

 

Datum toevoeging: 02/04/2019 Aangepaste openingstijden meivakantie

Koningsdag: gesloten

30 april: 13-18 u

1 mei: gesloten

2 mei:13-18 u

3 mei: 13-18 u

4 mei: 10-16 u

Datum toevoeging: 26/03/2019 Geslaagde training voor BAX2GIVE

Zaterdag 23 maart hebben wij een training verzorgd voor volwassenen en kinderen. De volledige opbrengst gaat naar BAX2GIVE care4life. Herbert en Bianca gaan in Juni met een grote groep in estafettevorm van Maastricht naar Doetinchem lopen/fietsen en zamelen zo geld in voor diverse hospice in de Achterhoek. 

op onze facebookpagina kun je de aftermovie bekijken

 

 

Datum toevoeging: 13/12/2018 Feestdagen

De feestdagen staan voor de deur. Bestel op tijd jouw kadootjes zodat je niet teleurgesteld wordt.

Wij zijn zondag 16 december aanwezig bij de DINXPERLOOP survivalrun. 

In de vakantie zijn wij 25, 26 december en 1 januari gesloten. 

Wij wensen jullie een fijne Kerst en een goed uiteinde!

Sportieve groeten

Team Sport-balance en survivalmaterialen