Salming OT Comp women deep Teal / Aruba blue

 
149,00
Kies hier uw gewenste maat:
1-3 werkdagen
+

Product informatie

Salming OT Comp women deep Teal / Aruba blue

OT Comp – Off Trail Competition!

Zelfvertrouwen is de sleutel naar succes als je in extreem terrein loopt. Daarvoor heeft Salming deze schoen gemaakt. Deze schoen heeft een technische Michelin buitenzool en is lichtgewicht en loost vuil en water snel. Het profiel zorgt voor excellente grip die je nodig hebt met orienteren, OCR en zwemlopen. 

Het noppen design op de buitenzool is geinspireerd door een mix van Michelin's mountainbike banden en crossmotoren. Wild mud and Starcross 5. De noppen zijn zo geconstrueerd voor maximale indringing in de modder als je op zoek bent naar hardere ondergrond en grip. Het kleine verschil in hoogte in de noppen zelf helpt daarbij. In de voetboog zijn ze zo geplaatst voor stabiliteit, controle en grip op obstakels.

De basisstructuur die de buitenzool met de tussenzool verbind, bevat het Michelin Fiber Lite Technology constructie dat extreem dun, duurzaam en licht is. 

Het rubber wat gebruikt wordt in de OT Comp buitenzool is Michelins OCX-Extreme Outdoor Compound. Dit zorgt voor goede grip op natte, glibberige oppervlaktes door zijn speciale plakkerige ingredient. 

Het bovenwerk bevat lichtgewicht mesh dat zorgt voor excellente water drainage en ventilatie. De zijkanten bevatten RocShield om je voet en schoen te beschermen in ruig terrein. 

De tussenzool is voorzien van het Salming-DNA van het torsiesysteem 62/75 ° (TGS62 / 75 °) - de afstand van de hak tot de bal van de voet (62% van de schoen) is ontworpen om een ​​geoptimaliseerde stabiliteit van de achtervoet te bieden, die belandt in een zogenaamde "ballet" -lijn, ingevoegd in een hoek van 75 °. De TGS 62/75 ° -technologie zorgt ervoor dat de schoen precies op de juiste plaats buigt. De tussenzool van OT Comp is Salmings veelgeprezen RunLite-compound, ook te vinden op Salming Elements, zijn voorganger. De loopzool van de RunLite is dun gemaakt om de geest in staat te stellen om de grond onder je voet te lezen (Proprioception maakt deel uit van Salming Running Wheel ™), maar nog steeds met voldoende demping eigenschappen om je run comfortabel te maken. De drop is 4 mm.

Athletes and Salming ambassadors that has taken part in the wear test program and provided their valuable insight feedback are World Orienteering Champions Daniel Hubman, Switzerland and Fredrik Bakkman of Sweden. On the Swimrun side Swedish Pro Triathlete Jonas Colting has participated.

Let op! Salming valt vrij klein. Pak 1/3 tot een 1/2 maat groter als INOV-8

  • Weight: 256 g (UK 7,5)
  • Drop: 4 mm
  • Gender: Men/Woman
  • Color: Lava Red
  • Stack: 16 mm center of heel 12 mm ball of foot
  • Midsole: RunLite™
  • Outsole: Michelin Technical Soles™
  • Lining: Mesh
  • Sizes: UK6.5-11.0, EU40 2/3-46 2/3
  • Lug: 7 mm
  • Upper: Lightweight mesh
  • SKU: 1288053-0808

 


 
 

Kenmerken

Categorie:
Off Trail Schoenen
Pasvorm:
Breed (S)
Tussenzool:
Runlite
Zool:
Toc66

Beoordelingen

over deze schoen ben ik zeer tevreden!

De schoen heb ik aangehad tijdens diverse wedstrijden. Meerdere obstakel en survivalruns maar ook tijdens crossloopjes afgelopen winter.

Qua pasvorm vind ik hem erg lekker zitten. Wat ik erg belangrijk vind en wat voor mij zeker een bepalende factor is in het schoeisel welke ik aantrek. Hij sluit goed aan om mijn voeten en is voorin niet te smal waardoor ik het idee heb dat mijn voorvoet zijn functie goed kan uitvoeren. Het is geen super lichte schoen maar ook zeker geen zware, ik vind hem prima voor zowel de trainingen als een wedstrijd. Zelfs wanneer ik de schoen langer aan heb blijft hij goed zitten en vind ik dat hij voldoende steun geeft.

Qua grip voldoet hij prima. Mijn inziens komt hij op geen enkel vlak tekort. (wanneer ik hem vergelijk met vorig schoeisel) De afzet op verschillende ondergronden is goed. Ik heb nergens het idee gehad dat ik het laat liggen tijdens de afzet qua grip. Ook bij het lopen van schuine kanten, zowel gras als modder geeft de schoen vertrouwen en kun je een stevige pas aanhouden omdat je grip hebt.
Tevens heb ik gemerkt dat de zool goed schoon loopt wanneer deze vol modder/gras zit. Hierdoor behoud je grip op mindere ondergrond wat ik als positief heb ervaren.

Qua klimmen tijdens de survivalruns heb ik geen tekortkoming ervaren, hij heeft genoeg grip in de hindernissen en gezien het aantal trainingen vertoond de schoei nog weinig slijtage.

Mocht ik een verbeterpunt voor de schoen moeten geven dan zit het hem in de pasvorm om de hak. Deze zou mijn inziens beter kunnen aansluiten. Wanneer je met de schoen door het water of door de modder loopt komt er vrij veel water/modder bij je enkel in de schoen, ik denk dat ze hier nog winst kunnen behalen. Wanneer je met het schoeisel niet onder water of in de modder komt zul je dit nooit als minpunt ervaren.
Schrijf een beoordeling